90 86 87 92 - 97 51 65 44 info@shapemaster.no

OM OSS

Shapemaster produserer treningsmaskiner som beveger seg selv med hjelp av en motor og en girkasse. Med over 30 år i bransjen, og med hjelp av leger og fysioterapeuter, har Shapemaster vert pioner innen utviklingen av motorstyrte treningsmaskiner. Treningsmaskinene retter seg mot en enorm kundegruppe og fyller et hull i markedet for mennesker som trenger en lavterskel form for trening.

Historien bak Shapemaster.

Det hele startet i begynnelsen av 1930 tallet da en forsker ved navn Bernard H Stauffer startet å jobbe med en teknikk kalt IRM (Induced Ryrhmic Motion) som skulle motvirke at poliopasienter mistet muskelmasse på grunn av for liten aktivitet ved å bevege pasientene med en maskin. Det ble raskt oppdaget at muskeltapet minsket, styrke og bevegeligheten ble opprettholdt  og blodsirkulasjonen økte hos pasientene. Basert på denne studien utviklet det britiske firmaet Shapemaster på midten av 80 tallet sine innovative «Toning tables» med navnet Multimaster. Dette var benker som man lå på og som utførte en mengde ulike øvelser for å bevege mennesker. Disse benkene ble brukt over hele verden i en årrekke, men etter at en kunde fortalte at han hadde problemer med å trene i maskinene når han måtte ligge på benkene startet en ny utviklingsprosess.

Etter mye testing og prototypeutvikling resulterte dette i nye treningsmaskiner som tilbyr kundene en stolbasert treningsform som gjør det enkelt å komme seg inn og ut av maskinene. Dermed var den nye -Easytone- serien født. Dette var dermed svaret på et problem og resulterte i at  Easytonemaskinene nå kunne tilby trening til en enda større kundegruppe. Konseptet utviklet seg videre og en treningskjede ved navn «FeelGood Factory» ble utviklet. Disse treningssenterene er nå sprett rundt om i hele verden og er nå også kommet til Norge.


Historien bak Feelgood Norge.

For å vise hvordan Feelgoodkonseptet kom til Norge må vi tilbake i tid. Det var nemlig geithusingen Truls Nebell som brakte konseptet til Scandinavia sammen med sin kompanjong Knut Ole Kopland. Truls har alltid vært opptatt av trening og helse og startet i 1984 Modums første treningssenter. Der ble han kjent med unggutten Knut Ole Kopland som startet å trene der, og allerede da fikk de to en god kjemi. Etter noen år ga Truls seg som treningssentereier og begynte å jobbe for et firma som solgte toning tables fra USA.

Truls ble oppmerksom på Shapemaster som da var kjent som den beste produsenten og ordnet det slik at de fikk agenturet på Shapemaster i Norge. Shapemaster hadde allerede da syv benker som hadde en kvalitet som lå milevis foran andre konkurrenter. Etter å ha solgt mange treningssentere med Shapemastermaskiner fikk Truls imidlertid en forespørsel fra TV Norge han ikke kunne takke nei til. Som ung mann kunne han ikke la en TV-jobb gå fra seg, så han flyttet fra Modum og forsvant ut av Shapemasterbransjen. På samme tid startet Knut Ole å produsere treningsutstyr og startet det som i dag heter Gym2000. Truls sin nye jobb involverte TV-oppdrag innen styrkeidrett. Der jobbet han aktivt med å profilere Knut Ole og Gym2000 rett og slett fordi de var gode venner. Dette var med på å oppretholde den gode kontakten mellom de to, og da Truls flyttet tilbake til Modum på midten av 90-tallet begynte Truls å trene på sitt gamle treningssenter som Knut Ole nå drev. I 1997 ble Truls pappa og etter et par år fikk sønnen hans diagnosen infantil autist. Sønnen hadde også fysiske problemer som gjorde at han med tiden hadde problemer med å gå. Istedenfor  å sette seg ned å sørge over situasjonen, tok Truls grep ved å starte iherdig fysisk trening med sønnen. Timelange turer i skog og mark ga gutten bedre balanse og god fysisk utvikling. Dette ga Truls et kall. Han hadde vært opptatt av fysisk trening i årevis, men nå så han virkelig sammenhengen mellom fysisk aktivitet og psykisk helse.

Han har etter dette tatt tak i mennesker som har hatt behov for fysisk aktivitet og gitt de skreddersydde opplegg med mål om å gi de bedre fysisk og psykisk helse. Dette ga også Gym2000 mange nye medlemmer. Men etter hvert oppdaget Truls at mange sluttet med opplegget han hadde lagt sin sjel i. Dørstokkmilen ble for hard og han begynnte å lete etter hvordan han kunne gjøre det enklere for folk å komme igang med trening. Dermed tok han igjen kontakt med Shapemaster våren 2014. Drev de fremdeles med Toning Tables? Hadde det vært en utvikling av maskinene?

Truls reiste så til England og hadde et møte med salgssjefen Alex Daylie. De møttes i London og Truls fikk en omvisning på et rehabiliteringssenter som trente opp personer med sykdommer og skader som parkinson, fibromyalgi, hjerneslag o.l. Senteret besto av seks Easytonemaskiner og det foregikk opptrening der hver dag, hele dagen. Etter å ha pratet med eieren av senteret forsto Truls at han hadde funnet det han hadde lett etter. Men så kom det store spørsmålet. Kunne disse maskinene også brukes til å få vanlige mennesker i form? Alex tok han med til et såkalt Feelgood-senter i London der det kun er Shapemastermaskiner. Der fikk Truls gå noen timer å prøve maskinene, prate med kundene og eieren. Senteret hadde 400 medlemmer, 12 maskiner og hadde ekstremt gode medlemsresultater.
Truls var solgt og etter en god middag med Alex satt han nå med agenturet på Shapemaster i Skandinavia.

Vel hjemme startet jobben. Skulle Truls gjøre all jobb selv eller skulle han finne en samarbeidspartner? Han skjønte at dette hadde potensiale til å bli alt for stort til å gjøre dette på egenhånd, så han tok kontakt med Knut Ole igjen og presenterte konseptet. Kunne han være interessert i å gå sammen og kjøpe inn de første maskinene så de kunne ha et showroom sammen?

Med 25 år i den tradisjonelle treningsutstyrbransjen og som en av Norges største aktører var Knut Ole skeptisk til konseptet. Det ble imidlertid flere møter og i respekt av gammelt vennskap dro Knut Ole til England alene for å prøve maskinene. Klokken halv åtte neste dag ringer telefonen til Truls. Det var Knut Ole som med høy og ivrig stemme kunne fortelle at han var støl i magen «uten» å ha trent. Han hadde jo bare sittet i en treningsmaskin som gjorde jobben for han. «Dette utstyret skal vi satse på, Truls, og vi skal jobbe sammen om det Skandinaviske markedet» sa Knut Ole. Dagen etter ble det bestillt seks maskiner og 13. mars 2015 åpnet Skandinavias første Feelgood-senter.

Vibeke Skofterud, som er en god bekjent av Truls, er også opptatt av folkehelse. Da hun fikk se utstyret, bestemte hun seg for å være med å fronte konseptet slik at flere mennesker kan få tilbake helsen sin og få økt livskvalitet. Hun var dermed med på åpningen av Feelgood-senteret på Åmot og kun kort tid etter åpnet også Knut Laache sitt senter på Jessheim og Helen (etternavn) sitt senter i Sigdal. Resten er historie og vi gleder oss til fortsettelsen.