Om oss

Shapemaster produserer treningsmaskiner som beveger seg selv med hjelp av en motor og en girkasse. Med over 30 år i bransjen, og med hjelp av leger og fysioterapeuter, har Shapemaster vert pioner innen utviklingen av motorstyrte treningsmaskiner. Treningsmaskinene retter seg mot en enorm kundegruppe og fyller et hull i markedet for mennesker som trenger en lavterskel form for trening.

Historien bak Shapemaster.

Det hele startet i begynnelsen av 1930 tallet da en forsker ved navn Bernard H Stauffer startet å jobbe med en teknikk kalt IRM (Induced Ryrhmic Motion) som skulle motvirke at poliopasienter mistet muskelmasse på grunn av for liten aktivitet ved å bevege pasientene med en maskin. Det ble raskt oppdaget at muskeltapet minsket, styrke og bevegeligheten ble opprettholdt  og blodsirkulasjonen økte hos pasientene. Basert på denne studien utviklet det britiske firmaet Shapemaster på midten av 80 tallet sine innovative «Toning tables» med navnet Multimaster. Dette var benker som man lå på og som utførte en mengde ulike øvelser for å bevege mennesker. Disse benkene ble brukt over hele verden i en årrekke, men etter at en kunde fortalte at han hadde problemer med å trene i maskinene når han måtte ligge på benkene startet en ny utviklingsprosess.

Etter mye testing og prototypeutvikling resulterte dette i nye treningsmaskiner som tilbyr kundene en stolbasert treningsform som gjør det enkelt å komme seg inn og ut av maskinene. Dermed var den nye -Easytone- serien født. Dette var dermed svaret på et problem og resulterte i at  Easytonemaskinene nå kunne tilby trening til en enda større kundegruppe. Konseptet utviklet seg videre og en treningskjede ved navn «FeelGood Factory» ble utviklet. Disse treningssenterene er nå sprett rundt om i hele verden og er nå også kommet til Norge.