Introduksjon

For å gjøre det enklere å kunne starte en virksomhet med våre treningsmaskiner har vi skapt treningssenterkjeden «Feelgood»
Feelgood er et treningskonsept som retter seg mot alle som ikke kjenner seg hjemme på et tradisjonellt treningssenter eller som er ute etter en lavterskelform for aktivering. Konseptet baseres på våre ni ulike Easytone-treningsmaskinserie. Til forskjell fra tradisjonelle treningmaskiner drives disse maskinene ikke av brukerens egen muskelkraft da maskinene styres av en motor og en girkasse som gjør at maskinene går av seg selv. Dette innebærer at man kan trene passivt eller aktivt utifra brukerens egen evne/behov.


Hvordan fungerer det?

Treningsmaskinene kan sammenlignes med en elektrisk sykkel da maskinene hjelper deg i gang og så er det opp til deg selv hvor mye du vil anstrenge deg når du kjenner deg motivert. Man sitter ca fire minutter i hver av de ni treningsmaskinene slik at det gir en sirkeltreningseffekt. Selv om man ikke kan eller av ulike årsaker ikke vil ta i selv, utfører man allikevel ulike øvelser i treningsmaskinene som strekker og aktiverer alle de store muskelgruppene i kroppen.  Her har man i praksis tatt bort “dørstokkmilen” for selv om en person har en dårlig dag, vil de allikevel komme til et Feelgood senter for å bli aktivert. Man trenger ikke vite eller vise hvor tungt man tar i. Dette fjerner manges frykt for at de ikke vet hvor tungt de skal trene eller vise hvor svak man er.


Hvem kan bruke treningsmaskinene?

I prinsippet kan alle trene med Shapemastermaskinene da alle fra eliteutøvere som er ute etter bevegelse/restitusjonstrening til eldre som har behov for å opprettholde bevegeligheten kan trene med disse. Treningsmaskinene er spesiellt egnet for mennesker med ulike fysiske behov som personer med sykdommer som MS, Parkinson, Fibromyalgi o,l. Man kan for eksempel spenne fast en personer som er lammet av slag der maskinene utfører bevegelsen vilket oppretholder bevegelsen i den lamme kroppsdelen, øker blodtilførselen og gir en sensorisk stimulanse. Treningsmaskinene gir store treningsmuligheter for mennesker som ikke tør eller ikke kan trene på vanlige treningssenter.

Hvem kan åpne et Feelgood senter?

Det eneste som kreves for å starte ett Feelgood senter er et trivelig lokale på minimum 50m2 for ni treningsmaskiner og et stort engasjement for å hjelpe mennesker til et mer aktivt og sunt liv. Konseptet bygger på at man skal kunne trene i sine vanlige klær vilket gjør at man ikke trenger omkledningsrum eller dusjfasiliteter. Man behøver heller ikke noen førkunnskaper innen trening da man får opplæring ved kjøp.

Det har vært utrolig gøy å starte et Feelgoodsenter i en alder av 73 år. Jeg har aldri gledet meg like mye til å dra på jobb som jeg gjør nå. Og det har jo sine fordeler å være gründer, for jeg har fått veldig god hjelp fra Shapemaster sin side og vi har virkelig blitt som en familie som sammen hjelper hverandre til å løfte frem denne formen for trening.

Jeg har så godt som aldri satt min fot inn på et treningssenter før, så jeg visste ikke mye om bransjen. Men jeg har fått god opplæring, og nå kan jeg nok til å vise folk hvordan de skal trene. Maskinene fungerer jo som en egen personlig trener, så bare man posisjonerer seg rett så er det opp til deg selv hvor mye eller lite du vil ta i.

Knut Laache

Eier "Feelgood Jessheim"

Mitt lokale er bare på 17,5m2, men siden vi ligger inne på et kjøpesenter har størrelsen på Feelgoodsenteret ikke vært noe problem. Hvis det har vært fullt så har kundene bare gått og handlet i butikken mens de venter på at det skal bli ledig. Det er lite, men kundene virker fornøyde med at det blir en intim og sosial stemning der inne.

Det som er spesielt morsomt er at det utelukkende har vært positive tilbakemeldinger rundt treningen. Folk har selvfølgelig vært litt skeptiske i starten, men etter at så mange har merket fremgang med treningen har det fått de som har vært skeptiske til å prøve, og nesten alle disse har fortsatt med å trene.

Jeg har drevet for meg selv i 30 år, men jeg har aldri drevet med noe som er så givende som dette!

Helen Brennhaugen

Eier "Feelgood Sigdal"

Feelgood Åmot

Feelgood Jessheim

Feelgood Trysil

Feelgood Svelvik

Feelgood Prestfoss

Feelgood Åssiden

Feelgood Tiller

Feelgood Nesbru

Feelgood Kongsberg

Feelgood Vikersund

Feelgood Rundtom

Feelgood Hønefoss

Feelgood Elverum

Feelgood Fredrikstad

Feelgood Dal

Feelgood Otta

Feelgood Sandnes

Lyst til å vite mer?

Send interessemelding her.